A Betonfesték – Elsősorban ipari és kereskedelmi létesitményekben, élelmiszeripari üzemekben, jellemző a nagy teherbírású padlók műgyantával illetve betonfestékkel való fedése kopórétegként. Az ok amiért ez kialakult az nem más mint a

 • takarithatóság
 • felhordás egyszerüsége
 • esztétikus szinezhetőség
 • aljzatbeton készitésnél lehet spórolni a minőségen

Azonban sokan nem tudják, hogy a betonfesték és műgyanta is idővel felválik a betonaljzatról, mint minden fedőanyag.. Ez bizony minőségtől függően 5-10 évente megtörténik.  Ilyenkor az addig esztétikus felület rettenetesen elhanyagolt kinézetűvé és takarithatatlanná válik. Az aljzatbeton felülete előkerül és komoly kiadásokat – problémákat okozhat pl. egy gyártó üzem működésében a későbbiekben ennek a lényegtelennek tűnő esztétikumnak az elhanyagolása. –betonfesték

Egy ilyen felújitás a betonfesték vagy műgyanta teljes eltávolításával kezdődik.. Ilyenkor egy szemmel láthatóan apró karcokkal teli padlót készitünk, amely nem lehet olajos, vagy másféleképpen szennyezett.. A régi festék eltávolításával együtt  betoncsiszolás előnye, hogy a felületen lévő esetleges zavaró poitiv eltéréseket is orvosolja. Sőt, ha a padló olajos, cégünk speciális olajeltávolító tisztitást végez a leszívódott és folyamatosan felszivárgó olajfelületek megtisztitására is alkalmas. Ez után, ha a felület tiszta és száraz kezdődhet a betonfesték/ műgyanta alapozó felvitele a felületre, amely általában egy vastagabb, jól szívódó és fedőképességű anyag. A festékből és gyantából is két réteget kell minimum alkalmazni a felület megfelelő védelméhez .  Minél simább, tömörebb, jobban előkészitett a felület, annál optimálisabb a felhasználás ami a festékre fordított költségeket csökkenti.

Lássuk azonban mennyibe is kerül egy ilyen felújitás ?

festék esetében :

 1. előkészités cca 400-800 ft/m2 ( ez tartalmazza a régi festék eltávolitását, a felület vegyszeres tisztitását )
 2. aljzathibák javítása  / vegyünk a példa kedvéért 100 ft – ot/m2
 3. festék alapozás átlag   4m2/l = Cca. 1200 ft/l
 4. festék fedőréteg átlag 4m2/l = Cca. 1200 ft/l

Tehát a betonfestés kivitelezés költsége csak a munka tekintetében legalább 3000 ft /m !!!!  és ez még nem tartalmazza a termeléskiesést, a gépek, búotorok, árukészlet stb. el és visszaszállitásának költségeit vagyis a helyiség kiüritését. és ami a rossz hír, hogy ezt 5-10 évente meg kell ismételni, mert a festék kikopik, a festék felválik, stb..

 

Műgyanta esetében a kivitelezési költségek elérhetik az átlag 7000 ft ot négyzetméterenként

Milyen lehetőségek nyilnak ilyenkor az 5-10 évenkénti padlófelújitás helyett ? .. –

Amikor a betonfesték nem a beton rendkívül gyenge minősége miatt pereg fel, van egy hosszútávú megoldás is a betonfestés helyett ! – a BETONCSISZOLÁS ! – Az aljzatcsiszolás, vagyis a leggyakoribb hordozó aljzatot tekintve,a beton ugyanis kőcsiszoló szerszámokkal gyönyörű zárt, jól takaritható felületté alaktható át ! – és a fő előny, hogy a megfelelő takaritási karbantartáson túl nincs semmilyen karbntartási költség, nincs felület ami leváljon, felváljon a padlóról.. — Tehát az előnyök amiket 2500-5000 ft egyszeri költségkiadásból elérhetünk.

 • Jól takaritható felület
 • szinezhető esztétikus felület
 • csúszásmentes betonaljzat
 • vegyszer és ütésálló – impregnálástól függően –
 • Felválásmentes !
 • Könnyen és kis költségből hosszú távon karbantartható
 • amennyiben megsérül, könnyen javítható.

Amennyiben felkeltettük figyelmét, hívja csapatunkat bizalommal., Több éves és több ezer m2 tapasztalattal és referenciával rendelkezünk felület előkészités betonfesték és műgyanta eltávolítás, betonmarás és betoncsiszolás területén !

Tel : 0670 773-1534