Divatossá válik a design, loft, avagy felhős mintázatú, minimalista öntött padló. Kialakítása nem egyszerű ezért úgy döntöttünk bemutatjuk mit miért csinálunk úgy ahogy.

A mintázat kialakításának több módja is létezik, az aljzat lehet betonozással készített, avagy cementes önterülő anyaggal öntött, illetve gletteléses technikával készített. Struktúrájában mindegyik kicsit más, tehát érdemes előre nagyon jól átgondolni mi is az amit végeredményként látni szeretnénk.

Gyakori hiba a „jóhiszemű spórolás” de nem vezet célra, ugyanis ennek az eljzatnak a megfelelő végeredmény eléréséhez már készítésekor sikpontosnak kell lennie! Ez pedig csak megfelelően képzett szakemberekkel, szerszámokkal és anyagokkal, technológiai sorrend és biztosított munkaterület és körülmények mellett érhető el !

  • Legegyszerűbb eset az aljzatbeton, megfelelő minőségű, és kopásállóságú esztrichből vagy betonból készítése során a betárcsázás, cementes lé besimításával, vagy választott színű premix felhordásával, betárcsázásával. – Ezt a későbbiek során már csak felületi csiszolással – polírozással finomítani kell és kész is cement rajzolatos padlónk.

Amennyiben már kész aljzatra szeretnénk dolgozni, választhatunk a glettelt, vagy öntött ipari minőségű ( és ez fontos) padlóanyagok között.

  • Az öntött padlók padlók esetében az anyagminőségre oda kell figyelni ! – NEM LEHET SIMA PADLOPONTóL elvárni hogy csiszolást követően ugyanolyan felületet adjon, mint egy nagy szilárdságú és kopásállóságú anyag mint pl. a SOPRO HFS, vagy a MAPEIS Ultratop, stb… ! Az általános padlókiegyenlítő anyagok felületének becsiszolása után, helyenként porózus, gyenge minőségű aljzatot kapunk, míg az említett ipari anyagokat bátran lehet csiszolni polírozni, hiszen felületük és belső szerkezetük is tömör és kopásálló ! Az önterülő anyagok ajánlott minimális öntési vastagsága 6mm ! előzőleg az alapfelületet szintén át kell csiszolni, hogy ne helyenként 2 helyenként 10 mm kapjunk, hanem általánosságban 5-6 mm -t, hiszen csiszolással min 1-2mm általánosságban lejön ebből, tehát marad 4mm anyagvastagság, ami azért még mindíg elég kevés, de általános felhasználású helyiségekben elegendő lehet.

 

  • A glettelt padlók készítését mindíg aljat előkészítéssel kezdjük, majd egy alapozó- tapadóhíd réteget készítünk, melyre kezdődik a magas minőségű és kopásállóságú speciális glettanyag felvitele. Az első réteg száradását követően  azt átcsiszolva, újabb réteg következik, leyet finom csiszolással és felületkezeléssel – impregnálással fejezünk be. Ennek a technológiának előnye, hogy kombinált színű anyagokkal igen érdekes hatásokat érhetünk el a padlón.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és szívesen adunk árajánlatot munkavégzésre, szállodák, éttermek, magánlakások, klubok, gépkocsi parkolók, stb.. padlóinak kialakítására.