Betoncsiszolás alternatívái

A betoncsiszolás a XX. századi épitőipari padlóképzés legérdekesebb megoldása, olcsó és funkciónális padlók kialakítására. Vannak azonban speciális esetek, ( főleg már meglévő padlók esetében amikor nincs értelme eröltetni a magas költség együtthatók miatt ezt a rendszert ( használhatatlan minőségű aljatbeton esetében például). Ilyenkor az ipari illetve épület dizájn már más megoldások felé hajlik.

A betoncsiszolás mint technológia a következő fázisokból áll:

  1. Meglévő felület síkolása, becsiszolása több fázisban
  2. felületi hibák javítása
  3. betoncsiszolás további fázisokban
  4. köztes betonkezelés ( tömöritő anyag felvitele ha szükséges)
  5. beton polirozás és felületvédelem

A betoncsiszolás m2 ár erősen függ a felület keménységétől., ezért érdemes jó minőségű szépen eldolgozott aljzatot készíttetnünk, hiszen az alap – kiinduló állapot, kihat a végeredményre

Lehetséges megoldásként amikor gyenge, csiszolásra alkalmatlan avagy gazdaságosan nem elkészíthető látszóbetonnal találkozunk, először is a prioritás tényezőket vesszük figyelembe funkcionalitás és megjelenés függvényében. Legkézenfekvőbb megoldás ilyenkor az esetek 90% ban a műgyanta padló vagy a cementes önterülő ipari padló, esetleg linoleum, vagy parketta, netán a hagyományos lapburkolás padlók választása.

  • Egyértelműen a leggyorsabb és megjelenésben legjobban közelítő megoldás az  Ipari öntött padló ! – Árban,  vastagságtól függően – valamivel többe kerül mint egy olcsó lapokból lerakott padló.. használatba vehető 8-12 óra multával gyalogos forgalomra.
  • műgyanta padló készítéshez minimum 2 napra van szükség.
  • parketta, – helyiség méretétől függően 1 naptól .
  • linoleum és egyéb melegpadlók szintén elég hamar lerakhatóak, előnyük az olcsóság
  • kőlap burkolást pedig valószínüleg aki már építkezett mindenki ismeri , kivitelezés minimum 2 nap.